por CECILIA HADAD BELTRAMO Llevemos a la práctica nuestros reclamos a la Administración pública ejerciendo EL DERECHO DE PARTICIPACIÓN CIUDADANA

miércoles, 12 de agosto de 2009

Acción directa de la Unió de Pagesos en Tarragona


Tractorada contra la crisi de preus a la pagesia

fuente AVUI.CAT

Este claro ejemplo de organización entre personas del mismo sector que deciden salir a la calle con sus "herramientas de trabajo" como lo son sus tractores demuestran que tenemos el derecho inalienable de denunciar todo aquello que, como ciudadanos, nos impide seguir con la normalidad en nuestras vidas.

Y, insisto, que una SOCIEDAD MADURA DEBE Y PUEDE LLAMAR LA ATENCIÓN DE SUS POLÍTICOS CUANDO SUCEDEN COSAS QUE LES AFECTAN Y QUE ESTOS PARECEN OBVIAR.

Les dejo el texto periodístico que recoge el periódico catalán del dia de hoy.

Els pagesos han dit prou als baixos preus que reben per als seus productes i aquest dimecres han decidit sortir al carrer. Dues tractorades convocades per Unió de Pagesos, que han sortit a quarts d'onze del matí des de Reus i Valls, han arribat a Tarragona per fer sentir la seva veu davant la Subdelegació del govern espanyol i la Delegació de la Generalitat, a qui acusen "d'inacció" davant la greu situació que pateix el sector. Segons el sindicat, en la mobilització hi han participat uns 150 tractors.

El lema de la protesta és Volem preus justos al camp i a la ciutat, el govern no es mou la pagesia no s’atura i l'objectiu és denunciar els baixos preus imposats als productors agrícoles i ramaders per part de les grans distribuïdores i l'agroindústria.

El coordinador territorial de Tarragona, Josep Maria Coll, critica el govern català i espanyol perquè "no fan complir les normatives de competència, comerç i consum" i permeten que les gran distribuïdores imposin el preu, que alhora també perjudica als consumidors que veuen incrementar els preus al mercat.

Coll ha assegurat que els pagesos estan cansats "i molt enfadats". "Sembla que els pagesos haguem de pagar totes les conseqüències de la crisi", ha assegurat. El coordinador de Tarragona ha explicat que han demanat la compareixença del conseller d'Agricultura, Joanquim Llena, i que es convoqui un debat sobre les polítiques agràries al Parlament. "La pagesia necessita un pla estratègic sobre la taula", ha sentenciat.

No hay comentarios: