por CECILIA HADAD BELTRAMO Llevemos a la práctica nuestros reclamos a la Administración pública ejerciendo EL DERECHO DE PARTICIPACIÓN CIUDADANA

lunes, 20 de abril de 2009

ACCIÓN DIRECTA DEL GRUPO DE SOPORTE DE ENRIC DURÀN GIRALT



No entraré a valorar la acción de Enric, aunque ya lo sabéis que estoy absolutamente a su favor en la causa que lleva adelante sobre la creación de un nuevo modelo de sistema ECONÓMICO Y SOCIAL que permita una mejora substancial para todos y no para pocos.
Sin embargo, su grupo de soporte SON UN CLARO EJEMPLO DE ACCIÓN DIRECTA y por eso transcribo su manera de actuar tal cual el mail que me han enviado.
ESPERO LLEGUEN A CONSEGUIR LA PUESTA EN LIBERTAD INMEDIATA DE ENRIC PORQUE SE TRATA DE UN ACTIVISTA SOCIAL Y NO DE UN SIMPLE DELINCUENTE COMO ALGUNOS SECTORES INTENTAN ROTULAR.


CRIDA A LA ORGANITZACIÓ DESCENTRALITZADA DE LA SETMANA DE BOICOT A LACAIXA I LES ALTRES ENTITATS QUE HAN DENUNCIAT A L'ENRIC DURAN (18-04-2009)

Des del grup de suport a l'Enric Duran us comuniquem que, del 27 al 30d'abril, volem posar en marxa una setmana de boicot urgent a les entitatsque han presentat denúncia a l'Enric per via penal, ja que de moment elsjutjats han decidit mantenir la mesura de presó preventiva. Aquestesentitats són La Caixa, ING Direct i Cetelem-Eurocrédito. A més,a instància dels mossos d'esquadra, 16 entitats es van afegir alprocés penal: Bancaja, Bankpyme, Caixa Sabadell, Banco Sygma, Barclays,Caixa Galícia, Caja Navarra, Caja Madrid, CAM, City Financial (Citybank),Cofidis, FinanMadrid, Ge capital bank (G. Elèctric),Finconsum (La Caixa),MBNA i Renta4 S.A. Les accions que volem promoure són de caràcter directe i no violent.Convoquem al tancament dels comptes corrents d'aquestes entitats durant lasetmana del boicot. Per tal d'oferir alternatives a la gent que anul•liels seus comptes, properament facilitarem informació d'altres entitats mésètiques on dipositar els diners. Evidentment aquesta no és una solució a llarg termini, sinó una mesurad'urgència per fer pressió per treure l'Enric de la presó. Paral•lelamentja hi ha el grup de la Vaga de Bancs que està preparant una campanya mésglobal contra la banca(http://www.17-s.info/formulari-participar-la-vaga-dusuaris-i-usuaries-de-bancs).

A Barcelona, convocarem una acció mediàtica el dijous 30 d'abril a partirde les 18h davant de La Caixa de Pensions de Plaça Catalunya, perquètothom que vulguitancar el compte de forma col•lectiva pugui fer-ho en aquell moment,juntament amb altres accions de boicot (a concretar, tot i que ja hansortit algunes idees: anar disfressats, obrir números de compte peringressar i desingressar a continuació 1 euro i totes les que se'ns puguinacudir). Animem als grups i persones de tot l'estat a participar a la setmana deboicot, i a convocar accions el dijous 30 a la mateixa hora a diferentsciutats i pobles.

Podeu publicar directament les vostres convocatòries alcalendari que s'ha preparat a la web de crisi, perquè així anem veient aquins llocs ho farem: http://www.17-s.info/calendar (atenció: abans depenjar-ho heu de registrar-vos com a usuaris de la web a:http://www.17-s.info/es/user/register). Per facilitar que es duguin a terme aquestes (i d'altres) accions,elaborarem una sèrie de materials que enviarem i penjaremproperament a l'apartat “procés enric” de la web de crisi, per tal quetothom que s'animi pugui fer-los servir:- Carta de convocatòria de la setmana, per difondre- Model de carta perquè cada client que tanqui un compte expliqui al'entitatbancària perquè ho ha fet, i un model de reclamació pels que no eltanquin però vulguin manifestar el seu desacord amb la denúncia a l'Enric- Manifest per llegir durant les accions de dijous- Models d'enganxina per utilitzar en les accions que es facin a lesoficines de les entitats- “Currículum” de les entitats que han denunciat- Llistat d'entitats alternatives on posar els diners que s'han tret del'altre compte.

Salut i llibertat,

Grup de suport a l'Enric Duran